Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Cirkelpass – så tränar vi

Vi tränar oftast cirkelpass en gång per vecka tillsammans. Vi tycker att det är en bra träningsform, då vi får med både kondition, styrka, rörlighet & balans i flera av övningarna. Just nu kör vi på detta sätt:

6 olika övningar. Varje övning kör vi i 1 minut. Förflyttning mellan övningarna är 10 sekunder. När vi har kört ett varv – alltså alla 6 övningar + förflyttning mellan, så vilar vi i 1 minut. Sedan kör vi ett nytt varv. Vi kör sammanlagt 5 varv, vilket blir drygt 38 minuters träning. Då brukar vi vara riktigt trötta & svettiga, precis som vi gillar att känna efter intensiv träning. Efter cirkelpasset kör vi nästan alltid några mer styrke- eller konditionsövningar, antingen i supersets eller i Tabataintervaller. Vi använder appen Exercise Timer för att hålla koll på tiden under passet. Den är riktigt smidig & piper nedräknande när det är dax att byta övning eller när vilotiden är slut.

Vår ambition är att dela med oss av ett cirkelpass eller liknande varje vecka, som ett tips på träningspass. Det går ju även utmärkt att bara plocka av övningarna för inspiration till veckans träning, om man inte vill köra en hel cirkel. Varje måndag räknar vi med att komma med ett nytt pass. Man ser det även tydligt i vårt instagramflöde (@life_in_a_happy_way), då vi alltid har ett 4-kollage när vi delar med oss av ett pass på bloggen. Vi kör ibland även lite crossfitinspirerade pass, så det kan dyka upp sådana pass ibland också.

\"cirkelpass

\"cirkelpass

\"cirkelpass

\"Exercise2\"

Så här ställer vi in i appen Exercise Timer:

\"Exercise3\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons