Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Egengjord müsli

Det tog lång tid innan jag ens provade att göra egen müsli. Jag tänkte att det var meckigt & har därför låtit bli. Dumt tänkt! Inte svårt det minsta & dessutom riktigt nyttigt & fantastiskt gott! Jag blandade en massa olika recept & tog det jag kände skulle smaka gott ihop. Det blev alltså en alldeles egen müsli. Russin utelämnar jag ibland. När det finns andra nyttiga nötter hemma, såsom exempelvis cashew- eller valnötter, hackar jag ned det också. Jag gör numera oftast müslin utan både vaniljpulver & salt. //Vickan

\"musli

Vickans rostade müsli

1 dl hackade hasselnötter & mandel
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin (gärna blandat med gula & mörka)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser (utom russinen) i en bunke & sprid sedan ut det i en långpanna. Sätt långpannan mitt i ugnen & rosta i ca 12-15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Ta ut plåten & blanda ner russinen i müslin. Låt svalna & förvara den sedan i en burk med lock.

Jag brukar oftast göra tredubbel sats, för att det ska räcka lite längre. Då behöver man förlänga tiden i ugnen till 25-30 minuter.

\"musli1\"

\"musli2\"

\"\"

\"musli8\"

\"musli6\"

\"frukost

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons