Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Cirkelpass v. 15

Andra veckan i april. Denna vecka fyller min minsting 15 år. Och han är längst i familjen… Inte så liten alltså.

Veckans cirkelpass:
Boxjumps
Planka med balans
Toes to ball
Burpees med marklyft
Situps med viktskiva
Stångrodd

Material: box/bänk, medicinboll/hantel, skivstång för marklyft, viktskiva, skivstång för stångrodd

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan

\"\"

Ovan boxjumps. Jag hade ingen tillgång till en box att hoppa på, så en bänk fungerade lika bra. Stå nedanför bänken/boxen. Hoppa upp jämfota & landa ovanpå i en djup squat. Res dig upp tills benen är helt raka. Kliv ner med höger ben första. Börja om från början. Denna gång kliver du ner med vänster ben först.

Nedan planka med balans. Stå i plankposition på raka armar. Lyft höger arm & vänster ben. Hitta balansen. Tillbaka till startposition. Lyft sedan vänster arm & höger ben. Hitta balansen.

\"\"

Nedan toes to ball. Jag använde en hantel, eftersom det inte finns någon medicinboll på jobbets gym. Ligg på raklång på rygg & håll i bollen/hanteln. Lyft benen med hjälp av magen & toucha fötterna i bollen/hanteln. Håll emot på tillbakavägen.

\"\"

Nedan burpees med marklyft. Stå i plankposition på raka armar med händerna på skivstången. Gå ner i en armhävning. Hoppa ihop grupperat. Gör ett marklyft. För stången nära benen. Ner med stången i golvet. Hoppa ut i plankposition igen.

\"\"

Nedan situps med viktskiva. Ligg på rygg & ha en viktskiva rakt ovanför dig. Tänk att det ska kunna stå en tårta på viktskivan, utan att åka av. Res dig upp till sittande & se hela tiden till att viktskivan är på raka armar. Håll emot på vägen tillbaka.

\"\"

Nedan stångrodd. Stå lätt framåtböjd med rak rygg. Ha en skivstång på raka armar. För skivstången upp mot naveln & armbågarna ska vara rakt bakåt. För ihop skuldrorna. Ner med stången till med raka armar igen.

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons