Lycka i ett glas
Den här ljuvliga skapelsen åt jag till mellanmål efter min morgonträning idag! Flera lager av godsaker som tillsammans blev en smakupplevelse kan jag lova. Följande hade jag i mitt glas: keso, skivade jordgubbar, vaniljkvarg, rabarberkompott, müsli, jordgubbar igen & på toppen kokoksflingor. Jordgubbarna är från en lokal odlare & rabarberna är från min trädgård, närodlat är bäst! Vi har även vinbär nu & snart även björnbär & krusbär från egen trädgård, jag läääängtar. Nedan följer recept på rabarberkompotten. Eller recept kanske är fel att säga då jag gör den lite på känn ?,du får prova dig fram efter just ditt tycke & din smak. Ha en fortsatt fin dag! //Lina
Rabarberkompott
3 medelstora rabarber
agavesirap eller honung efter tycke & smak
cirka 3 dl vatten
lite potatismjöl utrört i vatten
Dela rabarberna & koka i vattnet några minuter. Rör i sötning. Avluta med att ha i potatismjölblandningen under omrörning så det tjocknar något. Häll i tills du märker att den tjocknar lite. Kompotten går utmärkt att äta som kräm också ,eller varför inte toppa gröten med den.