Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Ingefärsshot

Förra våren var jag ordentligt förkyld flera gånger. Det gjorde att jag fick avstå träning alldeles för många veckor & dessutom hade jag en hel del sjukfrånvaro från jobbet. Inte min grej, varken utan träning eller utan jobb… Alla runt omkring mig, både hemma & på jobbet, har redan varit sjuka i omgångar sedan nyår. Jag har typ klarat mig & tänker så fortsätta! I helgen testade jag att göra ingefärsshot efter ett tips på Instagram hos @fredriksfika. Detta ska väl ändå göra att bacillerna håller sig borta ännu bättre! Enkelt att göra, luktar gott, smakar starkt & förhoppningsvis effektivt. En liten 4 cl shot varje morgon är \”ordinationen\”. När jag vaknade i måndags morse värkte halsen rejält & jag hade svårt att svälja. Nu tre dagar & tre ingefärsshottar senare, avtar halsontet & jag känner mig mycket piggare igen! Jag vill gärna tro att det delvis är tack vare ingefärsshotten ?… //Vickan

\"\"

Ingefärsshot
200 gr färsk ingefära
4 citroner
2 msk flytande honung
4 dl kallt vatten

Skala ingefäran med en potatisskalare (eller dra av skinnet med en sked). Riv ingefäran fint i en bunke. Pressa citronerna & blanda ner saften i ingefäran tillsammans med honungen & vattnet. Låt det stå & dra en timme. Sila av ingefäran & pressa ut så mycket av vätskan som möjligt. Häll upp i en glasflaska & förvara i kylen. Ingefärsshot håller sig i kylen i ca två veckor. Receptet blev för mig ca 8 dl ingefärsshot.

\"\"

Endast fyra ingredienser. Skala & riv den färska ingefäran fint. Pressa citronerna & blanda samman allt. Sila röran för att få bort ingefärabitarna. Häll upp på flaska. Klart!

\"\"

\"\"

Äntligen får vi användning för mannens Hard Rock Café-glassamling…

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons