Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Draken

Vi har testat en ny bra övning, där man tränar både balans & styrka i ett. Draken passar perfekt både som en övning i ett cirkelpass (byt benet du står på efter halva tiden) eller som en enskild övning.

Stå på vänster ben. Fäll överkroppen framåt i höften samtidigt som du för höger ben bakåt, så att det nästan blir som en rak linje från huvud till höger fot. Armarna är rakt ner under dig. Vi valde att hålla en viktskiva i händerna, men det går även bra utan. Viktskivan ska du hela tiden hålla med raka armar. Res dig sedan upp med hjälp av stödjebenet (i detta fall vänster ben) & för höger ben framför dig till en 90-gradersvinkel i knät. För samtidigt viktskivan på raka armar framför kroppen. När viktskivan är rakt över ditt huvud & höger knä är i 90 grader framför dig går du upp på tå. Hitta balansen & gå sedan samma väg tillbaka till startpositionen. Vi växlade ben efter 30 sekunder. Välj att göra ett visst antal innan du byter ben eller håll koll på klockan, så att du gör lika många på varje ben. Kul med nya & lite utmanande övningar! //Vickan & Lina

 

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons