Blåbärspaj
Smulpaj är en riktig favorit hos mig, framförallt på sommaren. Det allra bästa är när man kan plocka färska bär i trädgården och ha i. Den här gången fick det bli frysta blåbär från förra årets skörd. Det funkar det också. Den här pajen går lika bra att äta till frukost eller mellis. Smulpaj till frukost är ju inte helt fel. Jag höftade ganska ordentligt på ingredienserna men receptet är på ett ungefär hur jag gjorde. Jag gjorde i 1 portionsstorlek. //Lina
Blåbärspaj (1 portion)
0,5 dl blåbär (frysta eller färska)
1 msk kokosmjöl (behövs nog inte om du tar färska bär)
Agavesirap (honung funkar säkert lika bra)
1 msk mandelmjöl
0,5 dl havregryn
1 msk kokosolja
En nypa vaniljpulver
Kokosflingor
Lägg blåbären i en ugnsfast form. Om du har frysta bär rör du i kokosmjölet (potatismjöl går också bra). Ringla på en skvätt agavesirap. Lägg kokosolja, mandelmjöl, vaniljpulver, havregryn och en skvätt agavesirap (ca 1 msk) i en bunke och nyp ihop. Strö smulet över bären och toppa med önskad mängd kokosflingor. In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, den ska bli gyllenbrun. Jag serverade med vispad kokosgrädde med vaniljpulver i. Njut!
Supergod som sagt 🙂