Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Cirkelpass v. 44

Höstlov för övriga familjen, men jag jobbar. Eftersom jag varit förkyld så länge blev det ett cirkelpass utan en massa pulsövningar. Fokus blev på överkroppen i detta pass. //Vickan

Veckans tips på cirkelpass:
Russian twist
Tricepsvickningar
Planka med handtouch
Situps med vikt
Armhävningar
Mountainclimber

Material till cirkelpasset: matta, vikt/tyngd & balansplatta.

6 övningar. Jag gör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna & antal varv så att det passar dig.

\"\"

Ovan russian twist. Jag använde en trädgårdslykta av betong, istället för en kettlebell. Spänn magen genom hela övningen. För vikten från ena sidan till andra sidan. Följ med med blicken. Blir det för vingligt, så sätt i fötterna i marken.

Nedan tricepsvickningar. Jag använde en balansplatta, istället för en bosuboll. Armarna ska vara lite böjda genom hela övningen. Vicka från sida till sida. Spänn magen. En mindre tung variant är att sätta i fötterna i marken & att det är ca 90 grader i knäna.

\"\"

\"\"

Ovan plankan med handtouch. Stå i planka på armbågarna. Spänn magen & var rak i kroppen. För en arm i taget framåt & lägg handen på ett föremål.

Nedan situps med vikt. På gymmet brukar jag ha en viktskiva. Tanken med vikten är att den ska vara rak hela tiden (tänk att det står en tårta på vikten/viktskivan & den får inte glida av!). Ligg ner med hela kroppen i marken & armarna rakt upp med en vikt i händerna. Res dig upp, fötterna ska vara kvar i marken genom hela övningen. Spänn magen. Stanna när kroppen sitter i 90 grader. Håll emot på vägen ner.

\"\"

\"\"

Ovan vanliga armhävningar. Börja med fötterna i. Blir det för tungt, så sätt i knäna. Gå ner så att du nästan nuddar marken. Titta ner i marken hela tiden.

Nedan mountainclimbers. Stå i plankposition på raka armar. För först vänster knä mot vänster armbåge. Tillbaka till plankposition. För sedan höger knä mot höger armbåge. Spänn magen genom hela övningen & se till att kroppen är rak.

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons