Recept

Egengjord granola

Idag testade jag att göra en ny variant av egen müsli. Jag älskar fortfarande den jag alltid brukar göra, men kul att testa något nytt också. No nut granola såg jag i en Ica Buffétidning & utgick från den, men gjorde en egen variant. Jag valde dock bort honung, då jag inte vill ha min müsli söt + att jag ändrade om lite andra ingredienser. Se receptet nedan. Det var första gången jag använde mig av kakaonibs. Det gav en god krispighet till granolan. //Vickan

Granola
3 dl havregryn
3 dl rågflingor
2 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl kakaonibs
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1,5 dl rapsolja
1 dl vatten
2 dl torkad frukt (jag valde russin denna gång)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser, förutom den torkade frukten i en bunke. Tillsätt sedan olja + vatten & blanda väl. Sprid ut blandningen på en djupare plåt (jag använder inte bakplåtspapper, vilket rekommenderas i receptet från Ica Buffé). Sätt in plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter. Rör om blandningen då & då, så att den inte blir bränd. Låt sedan stå & svalna ett litet tag. Blanda till sist ner den torkade frukten. Förvara granolan i glasburk med tätslutande lock för att bevara krispigheten.


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar