Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Intervaller & skotankar

Jag har kört ett intervallpass som @maratonpetra tipsade om på instagram. Passet tar sammanlagt 53 minuter & jag använde mig av appen IntervalTimer. Perfekt att ställa in alla intervaller med. Eftersom jag körde Indoor Walking (IW) intervall igår kväll, trodde jag att det skulle kännas lite segt i benen idag – men helt tvärtom faktiskt. Jag kände mig härligt pigg. Älskar verkligen varenda steg med löparskorna på! Det var dock bitigt kallt ute & för att slippa undan blåsten sprang jag i skogen. Då blev inte underlaget platt, utan mycket kuperat… Så det ska bli spännande att springa detta pass vid ett annat tillfälle, utan en massa backar.

Petras pass:
• Uppjogg 15 min i lugnt tempo
• 7 x 2 min fort/2 min lugnt (fort = tänkt tävlingsfart på 10 km). Ingen vila mellan intervallerna.
• Nedjogg 10 min i lugnt tempo

I vinter har det funkat kanonbra med broddar på löparskorna. Eftersom vintern varit ganska snöfattig har det inte varit så många löppass där broddarna varit ett måste. Dock har det varit ganska isigt & idag hade det absolut inte gått att springa i skogen utan broddarna. Till nästa vinter ska jag önska mig (jag fyller ju år i november!) löparskor som har fasta dubbar.

Det har även blivit dax att köpa nya löparskor. De Supernova Glide Boost som jag har nu har blivit utslitna. Över 100 mil! Jag har i alla år haft löparskor från Adidas. Nu tänker jag att det kanske är dax att testa något nytt. Jag har ett neutralt löpsteg & behöver bra dämpning för mina benhinnor. Tips mottages tacksamt?! //Vickan

\"\"

\"\"

\"\"

Mina löparbroddar funkade bra på det snötäckta isunderlaget. Tredje varvet i elljusspåret & mina avtryck från de två tidigare varven syntes tydligt!

\"\"

\"\"

\"\"

Så här (ovan) ställde jag in IntervalTimer. Nedan ser ni hur de olika delarna ser ut. Man väljer själv färger, ljud etc. Kanonsmidigt, tydligt & bra!

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons