Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Intervaller

Senaste året har jag kört mer löppass än på måååånga år. Senast jag sprang så många pass som jag gör nu var under försäsongsträningen i handbollen. Att jag åter känner glädje runt löpning (försäsongsträningen var i och för sig inte så mycket glädje) är nog helt enkelt att jag förbättrat min kondition och orkar mer. Vickans lycka runt löpning och hennes återgångsträning har också inspirerat mig. Sedan är det ju en väldigt enkel form av träning som inte är så tidskrävande (beroende på hur långt du springer). Jag vill variera mina löppass. Att springa ungefär samma sträcka i samma tempo är inget för mig och utvecklar inte mig. Jag varierar längre lugnare pass med kortare snabba och intervaller. Idag tänkte jag tipsa om ett intervallpass jag och maken körde nyligen. Jag gillar att bli riktigt slut i mina pass och verkligen utmana mig själv och det gör man i detta pass. Det är en riktig utmaning för flåset :).

Intervallpass

10 minuter uppvärmning, jogging

30 sekunder spurt och 45 sekunder gång/lufsa/jogga 10 gånger (vi joggade)

5 minuter nerjogg

Passet tar cirka 30 minuter. Ett riktigt roligt upplägg och utmanade kan jag lova. Prova får du se vad du tycker! //Lina

\"intervaller\"

\"intervaller\"

\"intervaller\"

Vi sprang 5 av intervallerna i en riktning och de sista 5 tillbaka hemåt. Då hade vi rejäl motvind vilket gjorde det hela ännu jobbigare :).

\"intervaller\"

Nerjogg hemåt.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons