Nice cream med kokos- och jordnötssmak
Hej på er denna härliga underbara Valborg och lördag. Veckans bästa dag! På lördagar försöker vi tipsa om lite mer hälsosamma godsaker, så här kommer vårt första på vår nya blogg. Jag fullkomligt älskar att göra glass på fryst banan, det som kallas nice cream. Jag har alltid frysen full av frysta bananer. Smakerna går ju att variera i oändlighet. Nyligen testade jag med jordnötssmör och kokosgrädde. Det blev en riktigt bra kombination tycker jag. Den rekommenderar jag starkt! Ha en fortsatt trevlig lördag! //Lina
Nice cream med kokos- och jordnötssmak
1 fryst banan
2-3 msk kokosgrädde (eller det översta krämiga i kokosmjölk)
1-2 msk jordnötssmör
Frys in en banan i bitar. Ta fram så det tinar något. Mixa samtliga ingredienser, jag tog en stavmixer. Servera genast för en mjukglassliknande konsistens eller frys in en stund och servera som kulglass. Njut!
Min absoluta favorit bland kokosmjölk, den är krämig hela paketet igenom.