Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Ugnsbakad gröt

Ugnsbakad gröt låter kanske inget vidare men är väldigt gott. Det passar bra istället för smörgås. Jag gillar att kunna förbereda på söndagen inför veckan så jag har lite frukostar och mellanmål klara. Många förbereder lunchen, men frukost och mellanmål är lika viktigt tycker jag. Ugnsbakad gröt är perfekt som frukost eller mellis. Jag äter min som den är och kall, men det funkar att ha lite kesella eller keso till samt att värma den om man vill. //Lina

\"\"

Ugnbakad gröt (4 portioner)

3 dl havregryn

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)

2 dl frysta blåbär (hallon är också gott)

3 msk kokosflingor

Blanda samtliga ingredienser utom blåbär och kokosflingor. Vänd sedan i blåbären. Häll smeten i en form som är smord med kokosolja (min form var 25×18 cm). Strö över kokosflingorna och grädda på 200 grader i 20 minuter. Låt sedan svalna och skär i önskad storlek. Njut!

\"\"

\"\"

Jag brukar skära upp den i 4 bitar då jag tycker en sån bit är lagom  till frukosten.

\"\"

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons