Choklad- & hasselnötsmuffins
Jag älskar fika! Och jag älskar lördagar! Ibland äter jag sockerfritt & ibland äter jag som övriga familjen. Dessa minimuffins är några av mina favoriter. Så galet goda!! De är både fria från vitt socker & vitt mjöl. Min övriga familj, som annars inte är så förtjusta i när jag bakar socker- & glutenfritt, gillar dessa muffins också. //Vickan
Choklad- & hasselnötsmuffins
10 urkärnade färska dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
0,5 dl smält smakfri kokosolja
4 msk kakao
0,5 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar, hasselnötsmjöl & kokoschips i en matberedare. Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao, vaniljpulver & honung. Mixa igen. Knäck äggen i smeten & mixa med det övriga till en jämn smet. Häll till sist i bakpulvret & mixa snabbt in det. Klicka ut smeten i små minimuffinsformar (använd gärna en minimuffinsplåt för att få dem lika stora). Grädda i ca 10 min mitt i ugnen. Ställ dem sedan i kylskåpet i ca 30 min innan servering (går bra att äta innan också ?). Smeten räcker till 24 minimuffins. De funkar perfekt att frysa in, så kan man plocka fram de man önskar!