Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Bountybollar

Jag älskar kokos och min favoritchoklad var tidigare bounty. Nu äter jag inte sån choklad längre, men jag äter kokos i olika former. Både kokosmjölk, kokosolja och kokosflingor använder jag ofta. Jag har sett flera olika varianter på lite nyttigare varianter av bounty men inte kommit mig för att prova. Men nu så har jag testat och jag lovar att det inte var sista gången jag bakar dessa godingar. De blev så ljuvligt goda och svåra att sluta äta. Gillar du kokos och vill äta lite nyttigare är detta ett måste ?. Jag läste lite olika recept för inspiration och höftade ihop en egen variant. Ha en fortsatt fin lördagskväll! //Lina

\"bountybollar\"

Bountybollar (18-20 stycken)

2 dl krämig kokosmjölk (jag använder Garants som jah haft i kylen 1 dygn)

0,5 dl smält kokosolja

0,5 tsk vaniljpulver

200 gram kokosflingor

1 msk agavesirap (honung går också bra)

150 – 200 gram mörk choklad (jag hade 85%)

Flingsalt och rivet limeskal som topping

Smält kokosolja så det blir cirka 0,5 dl. Häll i vaniljpulver, kokosmjölk och agavesirap. Rör om och låt sjuda upp. Häll i kokosflingorna och rör om ordentligt. Ställ in hela kastrullen i kylen 1-2 timmar. Ta ut och rulla till bollar, det blir ganska så kletigt. Jag gjorde ganska stora bollar. In i kylen igen cirka 30 minuter. Smält chokladen och doppa bollarna i den med en sked. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med rivet limeskal och flingsalt. Ställ sedan bollarna i kylen så chokladen stelnar.  Förvara i kylen. Njut!

Det gäller att man gillar kokos om man ska äta dessa 🙂

De första blev lite smetiga innan jag fick in snitsen ?

Ljuvligt gott till fikat!

Alltså den fyllningen!!!

\"bountybollar\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons