Hasselnötsbollar
Jag tycker om att kunna kombinera fika och mellanmål, att det jag tar till eftermiddags- eller förmiddagsfikat även blir ett bra mellanmål. Rawfood bollar tycker jag är ett bra alternativ – gott och nyttigt. Visst innehåller de ofta en hel del naturligt socker från dadlar, men jag anser att det är ett bättre alternativ än tillsatt socker. Men man bör vara medveten om att det inte är sockerfritt! När vi skriver sockerfritt menar vi fritt från tillsatt socker. Men var och en gör och tycker ju precis som man vill och jag tycker/gör såhär :). Rawfood bollarna håller sig bra i kylskåpet och jag brukar göra en laddning av någon variant så det alltid finns hemma. Idag blev det en ny variant med hasselnötsmjöl. Det blev en riktig höjdare så här kommer receptet för den som vill prova. Ha en fortsatt fin lördag! //Lina
Hasselnötsbollar (ca 12 stycken)
1 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl kakao
8 färska urkärnade dadlar
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kanel
1 msk kokosolja
2 msk kallt kaffe
Kokosflingor att rulla bollarna i
Mixa allt utom kokosflingorna med stavmixer eller i mixer. Man får jobba lite om man använder stavmixer. Gör sedan bollar i önskad storlek och rulla i kokosflingor. Njut!