BLOGGMENY
Träning - Pass

Cirkelpass v. 47

Drygt en månad kvar till julafton. Jag börjar faktiskt bli lite sugen på att adventsfixa. Denna veckas tips på cirkelpass har med några övningar som jag inte gjort på mycket länge. Kul med lite förnyelse! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Burpees med axelpress
Mountainclimber på balansplatta
Planka med twist
Squat med hopp
Magövning med vikt
Planka med höft i golv

Material: matta, hantlar & balansplatta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna & antal varv så att det passar just dig.

Ovan burpees med axelpress (hantlar). Stå upprätt med varsin hantel i händerna. Pressa dem sedan rakt upp mot taket. Sätt ner hantlarna i golvet & hoppa ut i plankposition på raka armar. Hoppa ihop grupperat. Res dig upp till startposition.

Nedan mountainclimber på balansplatta. På gymmet brukar jag använda en bosuboll, men det gick utmärkt med en balansplatta. Stå i plankposition på raka armar. För höger knä mot höger armbåge. Tillbaka till plankposition. För sedan vänster knä mot vänster armbåge. Spänn magen genom hela övningen.

Ovan planka med twist. Stå i plankposition på raka armar. För sedan vänster ben & höger arm ut på höger sida. Hand & fot förs ihop. Hitta balansen. Vrid sedan tillbaka till startposition & vrid nu åt andra hållet, höger ben & vänster arm åt vänster sida. Blicken är hela tiden rakt ner i mattan. Mycket balansträning! Spänn magen.

Nedan squat med hopp. Gör en squat med benen ihop. Hoppas sedan uppåt & landa i en bred squat & går ner till 90 grader. Hoppa upp & nu ihop med benen igen & gå ner i en djup squat.

Ovan magövning med vikt. Jag valde en hantel som vikt. Ha en vikt i händerna. Ligg raklång på ryggen med armarna ovanför huvudet. Håll en hantel eller viktskiva i händerna. Nudda inte händerna eller fötterna i golvet. För sedan knäna mot magen & för samtidigt armarna mot knäna. Du stannar när du blir som en boll & går sedan ut till startposition igen. Håll emot på tillbakavägen. Spänn magen genom hela övningen.

Nedan planka med höft i golv. Stå i plankposition på armbågarna. För höger höft mot golvet utan att nudda golvet. Tillbaka till plankposition. För sedan vänster höft mot golvet.

Materialet:

Annons

Lämna en kommentar