Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

IW intervall pyramid puls

Vilken helg jag har haft! Min lillasyster har gift sig & det har varit en fantastisk bröllopshelg (några bilder finns på instagram @life_in_a_happy_way). Tröttheten efter helgens sömnbrist har dock varit mycket kämpig idag. Men det har det varit värt – såklart! Extra skönt att köra ett tufft träningspass efter jobbet, för att få en endorfinkick så att jag orkar med resten av kvällen.

Nu är höstterminen här på riktigt. Jobbet är igång, eleverna är på plats & framför allt så startar passen igång igen på Friskis. Mitt favoritpass är IW (Indoor Walking) intervall pyramid puls. Varför ha ett kort namn, när man kan ha ett låååångt… ? Jag har tränat för ledaren Helén i flera år nu & jag älskar hennes energi, pepp, musik & ledaregenskaper. Man kör helt slut på sig & ändå går man därifrån med ett leende på läpparna & framför allt blir det en fantastiskt start på veckan. Måndagar kl. 17.00 är heliga fram till jul – bara så att ni vet!!

Passet är uppbyggt i intervaller på allt från 3 minuter ner till 1 minut. Mellan varje intervall är det 1 minuts aktiv \”vila\”, vilket går åt till att torka svett, försöka andas något djupt andetag & dricka lite vatten. Efter en längre uppvärmning så kommer intervallerna igång. Just detta pass har intervallerna i pyramidform, vilket innebär minuter i denna ordning: 3-2-1-1-2-3-3-2-1-1-1-1-1 (alltså 13 intervaller). Nytt för i höst är också att vi har pulsband på oss & vi jobbar i olika färgzoner. Jag vet inte exakt vad min maxpuls är, men tror att jag chansade ganska bra, då jag kom upp som mest på gränsen mellan gult & rött. Det kändes som att jag inte orkade ett enda dugg mer, men troligtvis om det gällde på liv eller död, så skulle jag orka lite till. //Vickan

\"\"

\"\"

Bjuder på en svettig & rödmosig bild efter passet.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons