Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Kanallöpning i Amsterdam

Nu har familjens roadtripp tagit oss till Amsterdam. Vi bor centralt & har många möjligheter att upptäcka Nederländernas huvudstad & springa över vackra broar & utmed fina kanaler. Semesterlöpning är lycka i kubik!! Här kan ni läsa om min löpning i Köpenhamn häromdagen!

I Amsterdam räknar man inte gator, utan där säger man istället \”sväng vänster efter två kanaler\”… I många kanaler ligger det husbåtar utmed sidorna. Alla tillstånd för att få ha en husbåt är numera sålda, så fler husbåtar får det inte bli. Endel husbåtar har till & med källare. Det går inte att springa snabbt i en storstad som Amsterdam. Cyklar viner & far överallt hela tiden. Man får tvärnita i löpningen hela tiden. Cyklar har visst företräde framför allt annat…? Jag har aldrig sett så mycket cyklar tidigare! Det är verkligen superspännande att upptäcka en stad genom löprundor. Att komma bort från turiststråk & liksom komma staden nära!! //Vickan

\"\"

Vi ställde klockan på 07.00 för att se Amsterdam vakna upp & för att springa innan frukost. Då det är helg, var det inte många människor ute. Vi var ganska själva faktiskt… Lite småregn kom på morgonen när vi sprang. Sedan klarnade det upp på dagen.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Tyvärr funkade inte GPS:en första två km, även om den räknade längden. Jag har ritat in med blått vägen vi sprang i början. Fina kanaler & broar. Vi startade vid vårt Hotel Mosaic City Centre. Löprundan blev 6,7 km lång & utmed kanaler hela rundan! Efter löprundan blev det frukost på Starbucks.

\"\"

Uppdatering:

Övriga löpturer under denna roadtrip hittar du här:

Morgonrunda i Köpenhamn
Upptäckslöpning i Amsterdam
Löprunda i Vondelpark

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons