Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

5 favoritövningar för magen

Här kommer ytterligare en lista med fem favoritövningar från våra cirklar! Alla \”våra 5 favoritövningar\” samlar vi under kategorin \”Fem favoritövningar\”. Klicka gärna in där för att se våra övriga listor. Idag är det de magövningar vi oftast använder oss av som vi har listat. En av dessa magövningar samt någon variant på plankan har vi nästan alltid med i våra pass. //Vickan & Lina

Våra 5 favoritövningar – magstyrka:

• Situps med viktskiva (\”tårtan\”)
• Toes to ball
• Mountainclimber på bosuboll
• Butterfly situps
• Sprintsitups

\"\"

Ovan kör Vickan situps med viktskiva. Ta en viktplatta & håll den på raka armar ovanför dig när du ligger på rygg. Ta dig upp till sittande & håll viktskivan kvar på raka armar tills du sitter upp med viktskivan över huvudet. Lägg dig ned igen. Tänk som att du har en tårta på viktskivan, som inte får glida av ;-).

Nedan kör Lina toes to ball. Lägg dig ned på rygg & håll i en boll eller kettlebell. För benen mot händerna & försök att nudda med tårna på bollen. Tillbaka med benen utan att nudda golvet. Detta är en enklare variant av toes to bar, där du hängandes för benen mot stången du hänger i.

\"\"
\"\"

Ovan kör Vickan mountainclimber på bosuboll. Stå i plankposition på raka armar över bosubollen. För höger knä mot höger armbåge & sedan tillbaka till startposition. För sedan vänster knä mot vänster armbåge.

Nedan kör Lina butterfly situps. Det är långa situps med fotsulorna mot varandra. Att föra ihop fotsulorna gör att höftböjaren avlastas & magmusklerna får jobba mer. Håll emot med magen på uppväg & nerväg.

\"\"

Nedan kör Vickan sprintsitups. Detta är en lite extra utmaning för de sneda magmusklerna. Ligg utsträckt, tryck svanken i golvet, spänn magen & res dig upp samtidigt som du lyfter ett ben. För höger armbåge mot vänster knä. Ner till ursprungsposition igen, håll emot med magen på nervägen. Nu reser du dig upp & för då vänster armbåge mot höger knä. Håll ett ganska högt tempo. Fortsätt att köra varannan hela tiden ut.

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons