Sallad med marinerade bönor
Jag har i stort sett alltid lunchlåda med mig till jobbet. Det händer bara ett par gånger om året att jag köper lunch. Utbudet på köplunch runt där jag jobbar är inget vidare & jag vill vara säker på att jag får bra mat till lunch. Oftast har jag rester med mig från gårdagens middag, men ibland räcker det inte till lunchlådor. Då brukar jag fixa ihop något av vad som finns hemma. Jag har alltid olika varianter av bönor hemma vilket blir en bra bas till en sallad. Jag tänkte tipsa om hur jag brukar marinera dem för att ge en god smak till salladen. Marinaden fungerar bra till alla sorters bönor. Ett smidigt sätt att få ihop en riktigt god lunch. // Lina
Ovan svarta bönor i lunchlåda och nedan blandade bönor till lunch hemma.
Marinad (till en burk/tetra med bönor, 2 portioner)
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja/rapsolja
Salt efter tycke och smak
Skölj av bönorna och lägg i en skål. Häll på alla ingredienserna och rör om. Klart! Sedan gör jag en sallad av vad som finns hemma och toppar med hälften av bönorna. Mums!
De här varianterna finns alltid i mitt skafferi!