Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Intervaller i pyramid

På måndagar går jag alltid på ett kanonbra pass med crosstrainers – Indoor Walking (IW) Intervall Pyramid. I måndags blev tyvärr passet inställt. Jag vill varje vecka få med ett pass med intervallträning, så istället fick jag ge mig ut & köra intervaller med löparskorna på. Denna gång testade jag att köra samma upplägg på löpintervallerna som på måndagspasset.

Först körde jag uppvärmningsjogg på ca 10 minuter. Jag joggade lugnt 1 minut mellan alla intervaller & avslutade passet med 10 min nedjogg (fast det blev ju \”upp\”jogg?, eftersom jag har en kilometer uppför på slutet av löprundan!!)

Intervallerna blev så här:

3 – 2 – 1 – 1 – 2 – 3 – 3 – 2 – 1.

I passet har vi sedan 4 st en-minutare som avslut, så det blev även det på mitt intervallpass: 1 – 1 – 1 – 1. Puh! Det var verkligen en annan känsla i kroppen att springa passet istället för att köra järnet på en crosstrainer. På IW-passet har vi dessutom musik att köra i takt till. Då vet man vilken \”hastighet\” man ska hålla genom hela intervallen. Jag springer utan musik, så det var lite klurigare att veta vilken hastighet jag skulle hålla för att orka. Nu blev det nästan helstopp med orken på de sista intervallerna, men efter några gånger har jag säkert hittat mer rätt. Detta kommer jag definitivt att köra fler gånger!! //Vickan

\"\"

 \"\"

\"\"

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons