Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Linas semlor

Jag fick en sådan lust att prova att göra en nyttigare variant av semlor. När jag bakar vill jag hålla det enkelt, inte en massa ingredienser eller krångel. Då kom jag att tänka på dessa muffinssemlor som finns idag – perfekt med muffins som bas! Jag gjorde muffins på mandelmjöl för att få med mandelsmaken då jag inte tänkt ha någon ersättning för mandelmassan. Oj, vad goda de blev! Ett alternativ för den som inte vill äta vitt mjöl & vitt socker. Ha en fortsatt fin lördag! //Lina


Linas semlor

Muffins ( cirka 8-9 st)

2 dl mandelmjöl

10 färska, urkärnade dadlar

1 dl kokosflingor eller kokoschips

1 tsk vaniljpulver

0,5 dl smält kokosolja

3 ägg

1 tsk bakpulver

Mixa dadlar, mandelmjöl & kokos. Häll i olja & vaniljpulver – mixa igen. I med äggen & mixa. Häll till sist i bakpulvret och mixa försiktigt ett par varv. Häll upp smeten i formar. In i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter. Förvara i kylen. Dessa muffins är goda som de är & går utmärkt att frysa.

Semla

Vispa kokosmjölk/kokosgrädde tillsammans med vaniljpulver (mängd efter tycke och smak). Jag använder mig av Garants kokoksmjölk som fått stå i kylen ett dygn. Den blir perfekt i konsistensen & hela förpackningen går att använda. Tar du från burk så använd bara det översta krämiga. Skär sedan av toppen på muffinsen och gör en triangel av den som lock. Lägg på önskad mängd kokosgrädde, på med locket och njut!

\"\"


\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons