Life in a happy way
Hälsa & Fitness

Fredag – min favoritdag, och jag har varit ledig. Sååå underbart att få en långhelg. Efter att ha lämnat dottern på skolan brassade jag iväg till gymmet för lite fredagsfys. Det är mitt bästa ??, det jag älskar att göra när jag får egentid. Det är då jag laddar mina batterier för att vara bästa möjliga version av mig ?. Det är så himla skönt att få träna när det är lite lugnare på gymmet. Ett benpass stod på schemat idag. Jag brukar alltid avsluta mina benpass med någon övning som verkligen får ut de sista krafterna. Idag blev det en plyometrisk variant av bulgariska utfall (se film  längre ned i inlägget). Efter att ha gett ben och rumpa en ordentlig omgång så åkte jag vidare och handlade massa god mat inför helgen. Sedan hem och fixa hemma och invänta barnen så vi kunde “fika in” helgen tillsammans. Nu laddar vi för fredagsmys, vilket för oss betyder god mat, prat och att umgås. Bästa tänkbara fredagen helt enkelt ?. //Lina

Så här såg mitt pass ut:
• Frontböj 8 reps x5
• Utfallssteg 10 rep x3/ben
• Rumplyft 12 reps x4
• Baksida lår med gummiband 10 reps x3
• Sumobenböj 12 reps x 3 (här hade jag fötterna på en höjd för att kunna gå ned djupare i böjen)
• Plyometriska bulgariska utfall 10 reps x 3/ ben

Jag fick inte till några bilder på alla övningar idag så jag gjorde ett ihopplock av gamla för att tydligare kunna visa vilka övningar jag körde. Collaget visar övningarna i tur och ordning med början högst upp till vänster.

Den här plyometriska varianten av bulgariska utfall har blivit en riktig favorit hos mig. Den får verkligen ut de sista krafterna ur ben och rumpa. Det är även en utmaning för balansen som ni ser i filmen ?.

Ned………och upp

Annons

Lämna en kommentar