Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Pepparkaksmugcake

Mugcake – Muggkaka är så otroligt enkelt att göra & dessutom riktigt gott! Perfekt att snabbt göra som mellanmål eller till fikat. Denna variant på mugcake är fri från vitt socker & vitt mjöl. Man kan naturligtvis använda vilken smak som helst, men just nu i december är det lite extra gott med pepparkakssmak. Tips på andra sätt att smaksätta är med vaniljpulver, kakao, blåbär, hallon… Bara fantasin sätter stopp ?! Rör ihop smeten – häll i en mugg – in i micron. Klart!//Vickan

\"Mugcake\"

Mugcake med pepparkakssmak
1/2 banan
1/2 dl mandelmjöl
1 ägg
1/2 tsk pepparkakskrydda
Mosa bananen & blanda i resten av ingredienserna. Rör om till en slät smet. Pensla en större mugg med smör eller kokosolja. Häll i smeten. In i micron på full effekt i ca 2 minuter. Då har kakan hunnit bli ganska stor & lite ovanför muggkanten. Den sjunker dock ihop lite när du stänger av micron. Om du vill göra två samtidigt, så dubblar du bara receptet & har dem inne 3 minuter i micron istället. Vänd upp kakan på en tallrik eller ät med sked direkt ur muggen.
\"img_8649\"
\"img_8650\"
\"img_8651\"
\"img_8653\"
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons