Saffranskaka
Nu är det inte långt kvar till första advent och mysigt adventsfika. Idag tänkte jag tipsa om en supergod saffranskaka. Jag tjuvstartade adventsfikat i helgen och gjorde denna kaka. Doften i köket var fantastisk. Den innehåller bara bra ingredienser så resterna (om det blir några) går att äta till både frukost och mellis. //Lina
1 stor banan eller 2 små
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk smält kokosolja
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
Mixa banan och ägg slätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Klä en brödform med ugnsfolie och häll i smeten. In i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt stå kvar i ugnen på eftervärme med öppen lucka cirka 5-10 minuter. Njut!
På väg in i ugnen!
Klar!
Annons
förgående artikel
Snakerope med hopp
nästa artikel