Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Nötbröd


I helgen slängde jag ihop ett bröd med massor av olika sorters nötter och utan vitt mjöl. Det blev riktigt lyckat om jag får säga det själv?.  Grundreceptet hittade jag i en tidning, men ändrade om efter mina önskemål. Jag gjorde det i en brödform denna gång, men det skulle nog även gå bra att göra som frallor. Jag gillar att göra bröd eller frallor som man kan äta som de är, utan pålägg. Därför hade jag i lite torkad frukt för mer smak och lite sötma. Det blev ett riktigt gott bröd som jag tog med mig ett par skivor av till förmiddagsfikat på jobbet. Det funkar perfekt att frysa in, och då gör jag det i skivor för att kunna ta en vid behov. //Lina

\"nötbröd\"
Nötbröd

2 dl valnötter

1 dl paranötter

1 dl hasselnötter

2 dl mandelmjöl

0,5 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

0,5 dl chiafrön

3 ägg

0,5 dl rapsolja

8 torkade aprikoser

En nypa salt

Hacka nötterna grovt och blanda med mandelmjöl, pumpakärnor, chiafrön, linfrön och äggen. Rör om ordentligt. Häll i rapsolja, salt och klipp i aprikoserna i små bitar. Blanda väl. Häll i smeten i en brödform som du smort med kokosolja. In i ugnen på 150 grader i 60 minuter. Njut!

\"nötbröd\"

Stora goda bitar av nötterna så man verkligen känner smaken.

\"nötbröd\"

Det var riktigt gott med ägg på också!

\"nötbröd\"

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons