Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Uppvärmning inför benpass

Idag tänkte vi tipsa om våra respektive favoritövningar inför ett benpass. Vi är noga med att värma upp ordentligt innan vi lyfter tungt, så att kroppen är väl förberedd. Vickans favorit är olika utfallsvarianter & Linas en rörlighetsvariant. Vi brukar börja på någon konditionsmaskin för att få upp lite puls. Vickan kör på crosstrainern & Lina kör roddmaskin. Där kör vi i cirka 5 minuter.

Rörlighetsövning. Ta ett stort kliv bakåt, sätt händerna i golvet & vrid upp kroppen med ena handen mot taket. Titta upp på handen. Vrid sedan åt andra hållet & gör likadant. Byt sedan ben. Jag brukar köra cirka 10/ben. Detta är inte den enda övningen jag kör, men det är min favorit som jag alltid har med. //Lina

\"Rörlighetsövning

Utfall på matta. Jag gillar denna matta från Procedos. Visst kan man köra samma övningar även utan mattan, men det blir så enkelt & tydligt med den! Jag brukar variera stegen så mycket jag kan – framåt, bakåt, snett framåt, snett bakåt, korsa benet framåt, korsa benet bakåt, små utfall, stora utfall, ut i sidled… Ja, endast fantasin stoppar varianterna. Får ni ont av någon variant, så sluta eller avstå just den varianten. Detta ska inte göra ont, men vara lite svettigt & det blir även lite pulsigt. //Vickan

 \"Mattan\"

Mattan heter Procedos Platform 9. Det var PT Magnus som introducerade dessa bra & roliga övningar för mig!

\"Vickan

\"Uppvärmning

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons