Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Fredagsfys

Vilken sommar vi har! Vilket semesterväder! Här där jag bor har vädret varit hur bra som helst mina 2 första semesterveckor. Vi har spenderat typ all tid utomhus. Därför har det känts helt okej att köra gympass inomhus. Jag kör helst på morgonen för att kunna utnyttja dagarna till familjetid och de underbara kvällarna utomhus. Jag har försökt att komma iväg till gymmet minst 3 ggr/vecka hela sommaren. Idag blev det fredagsfys på eftermiddagen då dottern var med mormor på teater, ett perfekt tillfälle att utnyttja till träning! Det blev det passet jag brukar köra på måndagar i vanliga fall, med Maria och Sanna. Ett riktigt favoritpass. Fokus är på bröst och triceps i det passet. Vi får se efter sommaren om Maria planerar in lite nya övningar i det passet. Vi kör alltid bänkpress och dips men varierar de assisterande övningarna cirka var 3:dje månad. Bänkpress har blivit en av mina absoluta favoritövningar. Har du inte kört bänkpress med skivstång rekommenderar jag dig att prova det. Googla gärna för att lära dig tekniken först, eller fråga någon kunnig på ditt gym. Jag känner mig nöjd och glad efter ett grymt pass och nu ska hela familjen spela skitgubben :). Ha en fortsatt fin fredagskväll! //Lina

\"fredagsfys

 

Det blev viktade dips idag. 5×5 repetitioner i stege. Det innebär att jag ökar vikten för varje set. Jag började med 5 extra kilo och slutade med 10 kilo.

\"fredagsfys

Axlarna ska ned under armbågarna för en godkänd dip. Kommer du inte så djupt är det bättre att köra med lägre vikt eller ta hjälp av gummiband.

\"fredagsfys

Bänkpress. En av mina favoriter. Jag körde även här 5×5 repetitioner i stege. Jag började på 40 kilo och slutade på 50 kilo. På 50 kilo klarade jag dock bara 2 repetitioner, men jag var nöjd ändå. Ska nog sikta på 4×5 nästa gång.

\"fredagsfys

 

\"fredagsfys

 

Jag älskar känslan av att känna mig stark! Att lilla jag går runt i ett bälte med 10 extra kilo hängandes :). Inte bara går runt, jag körde 5 dips också ;).

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons