Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Vägen mot 10 chins

Jag har som mål i år att klara 10 chins. Jag har haft det målet ett tag, men har liksom stannat på 8-9 stycken. Det tar bara tvärnit där, det kanske även är lite psykologiskt. Under våren har jag varit dålig på att lägga lite extra fokus på det målet, men i början på sommaren bestämde jag mig för att ta tag i det igen. Jag har försökt peta in lite extra chinsträning i mina vanliga träningspass. Det är framförallt viktade och negativa (hoppa upp och håll emot på nedvägen) jag \”lagt krutet\” på. Nyligen körde jag ett chinspass som jag hittade på Lovisa \”Lofsan\” Sandströms blogg. Det var grymt jobbigt och ett riktigt \”chinsmaraton\”, men ett roligt upplägg. Tyvärr har jag nu skadat ett lillfinger ordentligt och kan inte köra chins. Jag som kommit igång så bra med chinsträningen :(. Men jag kör assisterande övningar som komplement under tiden fingret läker. Assisterande övningar innebär övningar som hjälper dig bygga upp styrkan och vanan du behöver för att klara chins, till exempel latsdrag. Här kommer passet i alla fall för den som vill köra det.  //Lina

Chinspass

5 x max antal fria strikta chins

5 x 5 viktade negativa chins (jag hade en 5 kilosväst)

10 x 10 assisterade strikta chins (jag hade lila gummiband)

5 x 10 hängande benlyft

Detta kändes i överkroppen efter kan jag lova, men det var himla kul. Rekommenderas verkligen!

Strikta chins utan extra vikt och utan hjälp av gummiband inleds passet med. Där är det ju väldigt individuellt hur många man klarar. Om man inte kan göra någon alls är mitt tips att inleda med till exempel latsdrag istället.

Hängande benlyft. Jag fick inte med nån bild när jag hänger rakt ned, men det är utgångspositionen.

Min viktväst. En billig variant som väger 5 kilo. Den fungerar kanonbra till de viktade chinsen.


Att bara hänga så här brukar jag försöka få till för att öva på greppstyrkan.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons