Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Cirkelpass v. 29

Så här under sommaren kan det vara svårt att få till gemensamma träningspass för oss. Vickan har varit på resande fot endel & Lina har jobbat fram tills nu. Därför har vi tränat på varsit håll för det mesta. Men i lördags fick vi till ett gemensamt cirkelpass & det är det passet vi tänkte tipsa om idag. Vi har vid de senaste cirkelpassen ändrat upplägget lite. Själva cirkeln är densamma med 6 övningar i 5 varv, men tidigare avslutade vi med lite övningar koncentrerat på någon muskelgrupp. Nu kör vi istället en basövning innan cirkeln. Detta för att kunna köra med lite tyngre vikt & färre repetitioner i den övningen & få ut det mesta av den. Det här passet inledde vi med knäböj. Lina körde 5×5 repetitioner med lite lättare vikt & paus i bottenläget. Vickan körde 4×5 repetitioner med lite tyngre vikt & utan paus i bottenläget. Sedan fortsatte vi med en svettig cirkel. //Vickan & Lina

\"Benböj\"

Cirkelpasset:

Raka marklyft
Plankrodd
Sprintutfall med indianhopp
Pushpress
Burpees med saxhopp & benböj
Hindu pushup

\"Raka

Lina gör raka marklyft med en kettlebell. Viktigt att det är baksidan av lår & rumpa som gör jobbet. Rak rygg genom hela övningen och kniiiip ihop rumpan i stående.

\"Plankrodd\"

Vickan gör plankrodd. Stå i plankposition med raka armar & lyft en arm i taget. Ha en hantel med önskad vikt i varje hand. Försök att hitta kontakten med ryggen i draget. Spänn bålen genom hela övningen och försök att inte gunga för mycket med kroppen.

\"Sprintutfall

Vickan gör sprintutfall med indianhopp. Vi körde 30 sekunder per ben & bytte alltså efter halva tiden. Vänster men bak & händerna i golvet, hoppa sedan upp i ett indianhopp med vänster ben upp & höger arm. Ner i sprintposition igen. Du kommer känna i det raka benet som du hoppar upp på…

\"Pushpress\"

Lina gör pushpress. Militärpress med lite extra hjälp av benen. En liten lätt böj i benen ger extra hjälp att få upp stången.

\"Burpees

Vickan gör burpees med saxhopp & benböj. Börja med att göra ett saxhopp på varje ben & hoppa sedan direkt ut i en benböj (squat). Från benböjspositionen sätter du ner händerna i golvet & hoppar ut i plankposition på raka armar. Hoppa in grupperat (som en köttbulle) & upp & gör saxhopp igen.

\"Hindu

Lina gör hindu pushup. Klicka här för att se film på hur den går till. Annars ska du göra som på bilderna ovan. Det är triceps som får jobba ordentligt här!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons