Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Vickans resa

Vårt motto är Kan vi så kan ni! För att förklara detta lite tydligare kommer vi att ha varsitt inlägg om våra \”resor\”. Vi har verkligen haft riktigt down-perioder i våra liv pga skador & övervikt. Först ut är Vickan:

Jag har alltid varit en träningstjej. Först orientering, terränglöpning & jazzdans – för att sedan spela volleyboll i 10 år. När jag efter studierna flyttade hem till Norrköping igen 1997 började jag på Friskis & Svettis, men efter ett par år sa tyvärr benhinnorna ifrån ordentligt! Jag skulle ha opererat benhinnorna hösten 2000, då jag hade fått diagnosen \”kronisk benhinneinflammation\”. Statistiken sa att chansen var 50-50 på en sådan operation, men jag stod inte ut med att ha ont jämt så jag var beredd att testa. Då blev jag gravid & operationen ställdes in. Det känner jag idag att jag är otroligt tacksam för. 2001 föddes min första son & gravidkilona försvann direkt. 2003 föddes min andra son & efter det försvann inte ett enda gram… Tillsammans med en väninna tog jag tag i kosten hösten 2004 & vi började träna boxercise. Jag gick ner en hel del & började komma i form. Tyvärr höll det bara till hösten 2008, då jag fick \”tennisarmbåge\” efter att ha målat tak inomhus. Höger arm värkte konstant & jag kunde inte ens lyfta en kaffekopp med armen eller växla när jag körde bil. Jag provade ALLT, besökte en massa olika läkare & behandlare för att bli bra i armen. Efter två år (!!) försvann vilovärken & jag kunde börja använda armen igen. Under dessa år tränade jag ingenting. Jag fick till & med galen värk av powerwalks.

\"Vickans

Dessa jeans hade jag när jag var som störst. Känns helt overkligt att jag har haft dem på mig, när jag ser skillnaden. Kan inte förstå att jag var så stor…

Sommaren 2012 fick det vara nog. Jag trivdes inte alls med mig själv – från att ha varit en aktiv träningstjej till att bli typ muskellös & försoffad. Minsta sonen undrade varför jag aldrig följde med & badade, vilket såklart berodde på att jag inte ville ha bikini på mig. Det var då jag bestämde mig – jag ska åka & bada med mina barn! Jag började gå powerwalks flera dagar per vecka & fick ganska snart upp farten. Jag gick en kilometer på dryga 7 min. I den hastigheten kommer jag inte upp idag ;-). Kilona började försvinna, då jag även ändrade min kost efter sommarlovet. Jag började med att bara ta en portion & märkte att jag blev mätt av det. Portion nummer två åt jag ju bara för att det var gott… Fika & godis åt jag bara på helgerna. Efter nyår 2013 vågade jag mig till Friskis & Svettis för passträning (Indoor Walking, Aerobics, Box & Spinning). Här började mitt nya aktiva liv på allvar. Jag kombinerade passträning med powerwalks. I april hade jag gått ner 15 kilo! Jag kände mig galet stolt. Det var även lycka att armen höll för all träning!

I maj 2014 tränade jag styrketräning i gymmet för första gången! Det var Lina som tog sig an mig, för att introducera mig där. Vi märkte att vi trivdes att träna tillsammans & att vi hade samma önskemål om hur & vad vi skulle träna. Sedan dess har vi tränat i snitt 2-3 pass tillsammans i veckan. Övrig träning i veckan tränar vi på varsitt håll. Lina kör mer traditionell styrketräning & jag springer, styrketränar & kör pass (Indoor Walking). Våren 2015 började jag med återgångsträning till löpning. Eftersom jag från början är en löptjej, har det varit oerhört tungt att inte kunna springa pga av mina onda benhinnor. Men hjälp av ett program från en sjukgymnast, kämpade jag (pannbensträning…) i fyra månader – 3 ggr/vecka med återgångsträning. LYCKAN när jag kunde springa sammanhängande 20 minuter löpning utan värk i benhinnorna var total! Det var det största & häftigaste i mitt liv 2015 – att kunna springa igen!  Nu är jag mer vältränad än jag någonsin har varit & jag känner mig i stort sett konstant pigg & stark. Jag har ett intensivt & välfyllt liv. För att orka med allt, så känns träningen som ett måste. Och träningen ger mig kraft, glädje, energi & lycka (låter kanske klyschigt, men så sant!)! Bästa \”medicinen\” ever! Kan jag så kan du!

\"Vickan

Att kunna träna är ingen självklarhet. I know. Been there, done that! Så jag njuter av varenda träningspass & längtar alltid till nästa pass. Bara för att jag längtar & njuter är jag inte besatt av det. Jag är bara lycklig!!! //Vickan

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons