Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Det omöjliga som blev möjligt!

Förra sommaren testade jag att göra \”flygande armhävningar\” för första gången. Jag var supernöjd med de 2 jag klarade i rad. För cirka 2 år sedan fanns det inte på världskartan att jag skulle klara en enda! Sedan dess har jag inte tränat specifikt på det alls, så nu tyckte jag det var dags igen. Att träna på såna här övningar ute i trädgården är en perfekt sommaraktivitet tycker jag? . Då kan jag träna på teknik & både lyckas & misslyckas utan publik. Gissa om lyckan var total när jag nu lyckades göra 6 stycken i rad!!!! Det jag tränat en del på under vinterhalvåret är armhävningar med klapp & det verkar ju ha gett resultat?. Sedan har jag självklart tränat mycket överkroppsstyrka. Jag blir så glad när jag får bevis på att jag utvecklas av min träning. Det blir som ett kvitto på att det jag gör funkar för mig.

\"\"

Jag tänkte idag ge 5 tips på hur jag tränat för att lära mig dessa armhävningar, för den som är sugen på att testa?. Även om du inte vill göra just flygande armhävningar, är övningarna bra för överkroppsstyrkan

1. Jag började med att slipa på armhävningstekniken. Djupa kontrollerade armhävningar där hela kroppen är involverad i övningen.

2. Jag tränade mycket armhävningar med extra viktskivor på ryggen för att bygga mer styrka. Har du ingen träningsutrustning får du använda fantasin, en dotter har fungerat för mig i hemmaträningen?.

3. Olika varianter på armhävningar kör jag fortfarande regelbundet, bland annat med fötterna på en höjd. Jag gör dem även med händerna i TRX-band för att träna på stabiliteten.

4. Nästa steg var explosivaarmhävningar, där jag skjuter ifrån & lyfter från golvet. Här kan man börja med knäna i, för mer kontroll.

5. Sedan testade jag armhävning med klapp & ökade på antalet repetitioner vart efter jag blev säkrare. Även här kan man börja med knäna i golvet.

Slutligen förra sommaren vågade jag testa att släppa både händer & fötter från marken/golvet. Där handlar det mycket om att våga & tro på sig själv.

Lycka till & kör hårt! Det är så kul att klara ett mål & en riktig boost för självförtroendet. //Lina

\"\"

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons