Recept

Valnötsbrownies

Här kommer ett recept på brownies som är sockerfria, glutenfria & dessutom inte behöver någon tid i ugnen. Ganska få ingredienser dessutom, vilket är något som tilltalar både mig & Lina. Dessa är verkligen kanongoda & rekommenderas varmt. Servera dem gärna när de kommer ganska direkt från kylen. //Vickan
Valnötsbrownies (ca 12 bitar)
4,5 dl valnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakao (jag använde vanlig kakao)
1 tsk mald kanel
15-20 dadlar, urkärnade (jag tog 20 dadlar)
1,5 dl sötmandel, grovhackad
mald kanel till garnering
Klä en brödform, ca 24 x 10 cm, med bakplåtspapper. Mixa valnötterna i en matberedare tills det blir ett grovt mjöl. Tillsätt vaniljpulver, kakao, kanel & dadlar. Mixa igen tills det blir en deg. Stäng av matberedaren & kolla att degen håller ihop när du rullar en boll av den. Är den smulig tillsätter du ytterligare några dadlar. När du är nöjd tillsätter du de grovhackade mandlarna & rör ihop massa för hand. Pressa ner blandningen i formen & låt den stelna i kylen minst en timma. Sikta över kanel innan servering. Förvara dem i kylen.

Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar