Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Benig fredagsfys

Veckorna är så intensiva & välfyllda att de bara swishar förbi. Samtidigt känns en del dagar lite långa & tunga när det är mycket inbokat, framför allt händer det på jobbet. Träning är då extra skönt för att rensa knoppen från jobb & tankar. Jag har tyvärr haft så mycket annat sista tiden, att ren styrketräning på gymmet har fått läggas lite åt sidan några veckor. Idag fick jag äntligen till det & körde ett benpass. Kanonskönt att få till som fredagsfys! Nu är  jag redo för en födelsedagshelg!! //Vickan

Passet idag började med uppvärmning på en crosstrainer tills kroppen kändes genomvarm. Sedan blev det utfall på gröna mattan – långa, korta, åt höger, åt vänster, sneda, raka, bakåt & framåt. Jag gillar att göra detta på en Procedos Platform 9-matta, men den var upptagen så jag körde på egen hand. Efter detta var benen rejält uppvärmda & jag började med benböj. Jag fick för ett tag sedan gå tillbaka till min startvikt på 55 kg, eftersom jag fick ont i ryggslutet. Men efter att ha justerat tekniken lite, har jag nu börjat öka på vikten igen. Idag blev det 3 repetitioner x 6 set med 60 kg skivstång. Kort vila mellan varje set.

\"Utfall

\"img_7483\"

\"img_7481\"

\"Benböj\"

\"img_7482\"

Efteråt körde jag baksida lår. Här blev det 10 repetitioner & 3 set. Sedan var benen bra möra. (Bilden nedan är en gammal bild på denna övning, men fick inte till en ny bild på gymmet idag.)

 \"Baksida

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons