Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

IW intervall pyramid

Måndagar är min IW-kväll. Den är näst intill helig. För några år sedan, när jag kom igång med träning på allvar igen efter ett lååångt träningsuppehåll, tränade jag mycket passträning. Då behövde jag bokade tider för att träningen verkligen skulle bli av. Att träna i grupp eller tillsammans med någon, gör ofta att man ger det där lilla extra & att man inte ger upp även om det känns omöjligt att slutföra det man gör. Nu när träningen är en del i mitt liv på ett annat sätt, så klarar jag av att träna tuffa pass på egen hand även utan en grupp. Eftersom gruppträning är så kul, vill jag ju inte ta bort det helt, därav så är måndagarnas IW (Indoor Walking) viktiga. Dessutom är det ett galet kul pass, bra musik & härlig ledare. Nu när jag har kommit igång så bra med löpningen, så behöver jag ju tyvärr ta bort annan träning (passträning) för att kunna springa. Jag är dessutom noga med att ha minst en träningsfri dag i veckan.

Måndagens IW intervall pyramid är ett av de bästa passen jag gått på. I detta pass jobbas det i intervaller mellan 1-3 minuter. Ibland håller vi i stavarna (handtagen) & får jobba rejält för att orka dra runt \”tramporna\”. Ibland springer (balans) vi (oftast på 2-minutersintervallerna) & då håller vi inte i något, men har istället en rejäl armpendling. En 3-minuterslåt är alltid snabb, riktigt snabb. Då fäller man lite i höften & håller händerna långt fram på styret. Så det finns variation för att få med hela kroppen. Passet börjar såklart med en uppvärmning. Sedan börjar pyramiderna. Då ska motståndet ökas & även farten ska anpassas till takten i musiken. Denna termins pass är snabbare än förra årets & jag vill ju ligga på ungefär samma belastning i pyramiderna, så jag får jobba rejält för att hinna med ;-). Det är alltid en minuts vila mellan intervallerna. Så här ser intervallerna ut i detta pass:

3-2-1-1-2-3-3-2-1-1-1-1-1

Det kanske ser lite fjuttigt ut, men då önskar jag att ni kommer & testar detta pass & uttalar er efteråt :-D! Älskar att ta slut på alla krafter, att svetten sprutar & att jag trots detta går ifrån passet med ett stort leende! Riktigt bra start på veckan. //Vickan

\"IW

\"img_5608\"

\"Crosstrainer\"

\"Iw

Johnny Cash är \”min walker\”. Jag gillar att alltid ha samma, då känslan att trampa på olika walkers är otroligt olika. Jag gillar att kunna höja motståndet ett snäpp i ett pass & känna att jag orkar lite mer. Om man byter walker är det svårare att känna utveckligen. Idag höjde jag ett snäpp i några intervaller & det kändes rejält på slutet. Men jag fixade det!!? Stod på walkern i drygt 53 minuter & kom 17,7 km idag.

\"Iw

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons