Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Kladdkakemuffins med hallon

Jag äter inte enligt någon speciell diet, jag är inte mycket för dieter. Jag äter det jag tycker är gott och mår bra av. Bra både fysiskt och psykiskt. Jag äter \”vanlig\” mat, lagom av allt, men undviker (inte utesluter) vitt mjöl och tillsatt socker. Det har blivit en livsstil för mig. Mat ger mig inte längre ångest, utan bara njutning, för jag äter det jag vill.  Så oftast när jag bakar använder jag dadlar som sötning, men i det här receptet är det agavesirap som står för sötningen. Jag provade att göra muffins men det funkar lika bra att använda samma recept och göra en hel kladdkaka istället. Jag smaksatte med hallon denna gång, men det fungerar ju med vilka bär som helst, eller helt utan. Smeten blir inte lika söt som när man använder dadlar. Vill du ha muffinsarna lite sötare är det bara att ha i en dadel eller 2. När jag kom hem från träningen imorse åt jag 3 av dessa godingar. Nyttigt och gott. Vem vill inte äta muffins till frukost eller mellis ?!!!Ha en fortsatt fin lördag! //Lina

\"kladdkakemuffins\"

Kladdkakemuffins (8stycken)

2 ägg

3 msk agavesirap

0,5 dl kakao

1,5 dl mandelmjöl

1 krm vaniljpulver

100 gram smält kokosolja

Hallon (gärna färska så det inte blir så blött)

Vispa ihop ägg och agavesirap. Häll i resten av ingredienserna,utom hallonen,  och rör om. Lägg hallon i botten på muffinsformarna och häll över smeten. In i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Jag garnerade med lite kokosflingor. Njut!

\"kladdkakemuffins\"

\"kladdkakemuffins\"

\"kladdkakemuffins\"

\"kladdkakemuffins\"

\"kladdkakemuffins\"

 

 

 

 

 

Jag förvarade mina i en burk i kylen så att de inte blir för kladdiga att äta.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons