Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Köttfärspaj med botten på mandelmjöl

Jag minskat mitt intag av vitt mjöl. Jag är absolut inte strikt men har dragit ned på det drastiskt senaste åren. Jag mår mycket bättre utan det, magen är lugnare och svullnar ej som tidigare. Min pollenallergi har jag knappt kännt av de senaste åren, samt flera stenfrukter jag inte tålde tidigare kan jag äta nu. Jag har absolut inga vetenskapliga belägg för att det beror på mindre gluten, men det är den enda enskilda anledning jag kan komma på till hälsovinsterna. Därför försöker jag komma på alternativa recept på sådant som oftast innehåller vitt mjöl. Den här pajen är ett sådant. Det är en pajbotten som fungerar som grund till de flesta pajer. Idag tänkte jag tipsa om en variant med köttfärsfyllning. Det blir en hård och krispig botten, precis som jag vill ha det. //Lina

\"köttfärspaj\"

Köttfärspaj med mandelbotten

Pajbotten

4 dl mandelmjöl

2 ägg

1,5 msk fiberhusk

50 gram smör (jag använder flytande smör och rapsolja)

0,5 tsk salt

1 dl skalade sesamfrön

Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Häll i övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Grädda på 175 grader i 8 minuter.

\"köttfärspaj\"

Köttfärsfyllning 

500 gram köttfärs

1 dl passerade eller krossade tomater

1 lök

Paprika pulver efter tycke och smak

Salt och peppar

1 buljongtärning

1 dl riven ost

2,5 dl créme fraich

Hacka löken och stek med köttfärsen. Krydda efter tycke och smak. Häll i tomaterna och smula i buljongtärningen. Låt det puttra samman. Häll i köttfärsröran i den förgräddade mandelbotten. Rör ihop ost och créme fraich och bred över. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Njut!

\"köttfärspaj\"

\"köttfärspaj\"

\"köttfärspaj\"

\"köttfärspaj\"

\"köttfärspaj\"

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons