Mango cheesecake
Hej därute denna underbara lördag! Idag tänkte jag tipsa om något riktigt smaskigt. Alltså denna cheesecake är helt ljuvlig och även jätteenkel att göra. Den passar perfekt till fikat i detta ljuvliga väder. Nyligen fyllde mina barn år (ja de fyller på samma dag) och på släktkalaset bjöd jag bland annat på den här. Barnen hade önskat en annan tårta, en mer sockrig variant :). Jag bakar dock alltid något mer hälsosamt fika vid kalas, för den som inte vill äta så mycket socker. Det brukar alltid bli uppskattat och gå åt lika mycket av det. Eftersom kalaset var vid lagom tid för mellanmål blev ju denna cheesecake perfekt då den även mättar bra.//Lina
Mango cheesecake
Botten
4 dl blandade nötter (jag tog hälften cashew och hälften mandlar)
15 färska urkärnade dadlar
Fyllning
400 gram kokosgrädde
450 gram fryst mango
Saften från en halv citron
0,5 tsk vaniljpulver
Kokosflingor till garnering
Mixa nötter och dadlar och tryck ut i en springform. Mixa ihop ingredienserna till fyllningen och häll över botten. Lägg plast över och in i frysen tills det stelnar. Jag gjorde kakan dagen innan. Ta fram den cirka 45 minuter innan servering. Resterna fryste jag in igen vilket gick utmärkt. Njut!