Life in a happy way
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Linas resa

Innan jag fick mitt första barn 2003 tränade jag väldigt mycket. Jag åt inte speciellt nyttigt och var ute i nattlivet ganska ofta. Men tack vare att jag tränade så mycket, så hade jag ändå en bra balans i livet. Min träning bestod då framförallt av handboll men även dans och lite ofokuserad gymträning. Efter att jag fick mitt första barn slutade jag nästan helt att träna, det blev bara i perioder. Jag försökte komma tillbaka till handbollen men hade inte motivationen. Efter mitt andra barn 2008, var vi ett gäng tjejer som spelat handboll ihop tidigare, som drog ihop ett lag och började spela igen. Då insåg jag verkligen hur otränad jag var. Jag orkade knappt att springa ett par längder uppvärmning utan att få andnöd. Från att tidigare haft bra kondition och orkat mycket kändes detta hemskt. Hemma var jag ofta trött, hade ingen energi eller ork och landade ofta i soffan framför tv:n på kvällarna och somnade.  Jag var inte speciellt överviktig, men all dålig mat i kombination med lite motion hade satt sig på magen. Jag trivdes inte med den person jag blivit. Jag tänkte att det här är inte jag! Jag är ju en aktiv och glad person! Det var då jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv!
\"IMG_7075[1]\"
Barnen var ganska små då och tiden för att komma iväg och träna, förutom handboll en dag per vecka samt ibland match, fanns inte. Jag köpte en träningscykel och bestämde mig för att cykla 1 mil/dag vilket tog ungefär 18-20 minuter, det kändes tillräckligt för jag ville kunna vidhålla det. Vad gäller kosten gjorde jag också några små ändringar. Jag bestämde mig för att bara ta en portion till maten och öka på mängden grönsaker, alltid äta mellanmål på eftermiddagen för att inte bli vrålhungrig innan middagen samt att bara äta godis en gång i veckan. De här små ändringarna blev startskottet på mitt stora tränings- och hälsointresse. Jag kände det inte som någon uppoffring utan tyckte det var kul, allra roligast var det att jag kunde få på mig ett par sparade jeans som jag inte kunnat knäppa på många år. Det kändes inspirerande och peppande att fortsätta. På handbollsplanen orkade jag också mer och vårt lilla \”tantlag\” gick det riktigt bra för :).
 \"min
Jag utökade efter några månader med att läsa på om styrketräning för att bli starkare i kroppen och köpte hem lite olika redskap. Jag tränade hemma i över ett år, tills jag kände att jag ville börja på gym för att kunna utöka min träning. Jag blev piggare, gladare och kände att energin flödade, vilket jag för det mesta känner även idag. Visst har även jag dagar då jag känner mig låg och trött, men de har blivit mycket färre. Träningen är nu en viktig och naturlig del i mitt liv och den ger mig energi och ork att klara av livet. Jag ser det inte som att jag gör några uppoffringar utan ser det som att jag prioriterar rätt. Kosten har jag också tagit ett steg längre, men det berättar jag mer om i ett eget inlägg senare. Handbollen slutade jag helt med för 3 år sedan så nu är det gymträning och hemmaträning som gäller.  Att sedan träffa Vickan som känner precis som jag vad gäller träning är helt underbart och ger ännu mer motivation. Känslan efter våra träningspass är nästan obeskrivlig – lycka i kubik! Senaste året har jag även fått äran att träna med Maria och Sanna minst 1 dag per vecka. Det är 2 tjejer jag lärt känna på gymmet och som lärt mig massor och fått mig våga utmana mig själv. Det har höjt min träning ännu en nivå. Träningen med dem kommer jag berätta mer om en annan gång. Att jag ville vara med och starta en tränings- och hälsoblogg var för att kunna försöka inspirera och motivera andra till att träna och få känna den här lyckan runt träning som jag gör.  Kan vi så kan ni! //Lina

 \"min

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons